ȘCOALA GIMNAZIALĂ
"Lucian Blaga"
PREZENTARE
Școala Gimnazială ”Lucian Blaga ” din Orașul Jibou a fost înființată în 1978, are în prezent o echipă de peste 40 de profesori și un efectiv de peste 600 de elevi.
ISTORIC
Şcoala, care poartă azi numele poetului filozof Lucian Blaga, a luat fiinţă în anul 1978. Istoria şcolii se întinde pe aproape jumătate de secol în care profesorii săi au modelat viitorul elevilor.
La înființare a primit denumirea de „Școala cu clasele I-VIII Numărul 2”. Abia la 1 septembrie 2000, prin decizia nr 174 a Inspectoratului Școlar General Sălaj, numele acesteia devine „Școala cu clasele I-VIII Lucian Blaga”, nu mult mai târziu, transformându-se în „Școala Gimnazială Lucian Blaga”.
Început de septembrie 1978, început de an şcolar! Şcoala avea 16 săli de clasă, 3 laboratoare (de fizică, chimie şi biologie) şi 3 ateliere. Azi, clădirea adăpostește 20 de săli de clasă, 3 laboratoare de științe, laboratorul de informatică, sala CDI, biblioteca, sala de sport, vestiare, sala profesorală, direcțiune, birou contabilitate și birou secretariat. Totodată, școala este dotată cu facilități pentru persoanele cu dizabilități.
Începând cu 1978 s-a format o echipă de profesori care încet a crescut, astfel încât, în anul școlar 2021-2022 există peste 40 de profesori titulari în școală iar numărul elevilor s-a mărit în timp, astfel încât acum avem în fiecare an peste 600 de elevi. Toate cadrele didactice din școală sunt specializate. În școală se organizează cercuri pedagogice, comisii metodice, schimburi de experiență.
De-a lungul timpului, în școala noastră s-au format elevi care au obținut rezultate excelente la olimpiade, la concursuri pe materii, la întreceri sportive. Tot aici au luat startul în viață personalități din viața socială, culturală sau politică.
Duminică, 26 Mai 2002, a fost pentru Şcoala Gimnazială Lucian Blaga din Jibou o mare sărbătoare. Au fost dezvelite bustul ilustrului poet şi gânditor Lucian Blaga, operă a sculptorului Victor Gaga, precum şi placa purtând numele şcolii.
Pentru o perioadă destul de lungă, școlile din localitățile-satelit ale Orașului Jibou, Rona și Husia au fost arondate școlii noastre. Ulterior, acestea au fost desființate și elevii din aceste localități beneficiază de transport gratuit cu microbuzul școlii la unitatea noastră.
În școala noastră există și un cabinet de consiliere școlară, logopedie și mediere școlară, acestea fiind ocupate de persoane cu pregătire specifică.
În anul 2008, Școala gimnazială Lucian Blaga a participat la proiectul Phare 2005, alături de alte 10 instituții de învățământ din județ. În cadrul acestui proiect au fost puse bazele educaţiei remediale pentru elevii rromi şi a Programului „A doua şansă”, destinat persoanelor care au depăşit vârsta de şcolarizare cu cel puţin patru ani şi care, din varii motive, au abandonat şcoala. Cele două programe au avut un ecou puternic în cadrul comunităţii locale şi chiar judeţene. Au fost constituite chiar patru grupe de cursanţi la „A doua şansă”, două de primar şi două de secundar inferior.
Începând cu anul 2017, am început să fim implicați în proiecte Erasmus. Întreaga echipă de cadre didactice a participat într-un fel sau altul la aceste proiecte, prin organizarea de activități sau mobilități.
Multitudinea de parteneriate şcolare care au ca şi coordonatori sau parteneri şcoala noastră ne îndreptăţeşte să afirmăm că unitatea noastră a avut, are şi va avea pe viitor relaţii foarte bune cu toţi beneficiarii de educaţie de la nivel local, judeţean sau naţional. Amintim aici parteneriatele cu Centrul de Cercetări Biologice Jibou, Casa Orăşenească de Cultură Jibou, Poliţia Jibou, bisericile locale, Grupul Şcolar Octavian Goga Jibou şi multe alte instituţii din oraş, judeţ şi din ţară. De-a lungul timpului, toate echipele manageriale care au condus școala au avut o relație foarte strânsă cu Primăria Orașului Jibou.
An de an încercăm să creăm un viitor mai bun prin educarea copiilor și sperăm că eforturile noastre susținute se materializează în dezvoltarea din toate punctele de vedere a orașului Jibou.
CONDUCEREA ȘCOLII
Echipa managerială a Școlii Gimnaziale Lucian Blaga, începând cu 17 ianuarie 2022, este formată din:
Director, profesor Barburas-Pacurar Cătălin, profesor de matematică cu o experiență de 15 ani, grad didactic I, profesor metodist al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, profesor la Centrul Județean de Excelență Sălaj, membru al Corpului Național al experților în Management Școlar din 2015, membru al Corpului de Profesori Evaluatori pentru examenele și concursurile naționale, membru în Consiliul Consultativ al profesorilor de matematică la Inspectoratul Școlar Județean Sălaj, responsabil al centrului metodic Gimnazii-Jibou în cadrul cercurilor pedagogice ale directorilor, responsabil al centrului metodic Gimnazii-Jibou în cadrul cercurilor pedagogice ale profesorilor de matematică și responsabil al centrului de organizare și evaluare a etapei locale a olimpiadei de matematică, etapa locală.
Director adjunct, profesor Ciurbe Mariana Cornelia, profesor de Limba Engleză, cu o experiență de peste 20 de ani de predare, atât în Romania, cât și în mediul internațional, fost coordonator pentru proiecte şi programe educative şcolare şi extraşcolare, actual responsabil pentru comisia pentru proiecte si programe europene, contribuie la crearea unui mediu de învățare stimulativ și pozitiv, în care elevii se simt încurajați să își exprime ideile și să își dezvolte abilitățile.
ECHIPA
Profesori pentru învățământ primar, profesori pentru învățământ gimnazial, personal didactic auxiliar, personal C.J.R.A.E, personal nedidactic
PROFESORI ÎNVĂȚĂMÂNT PRIMAR
POP ALEXANDRA-ALINA
CP - A
ȘOLOMONEAN CRINA-IOANA
CP - B
PĂCURAR DIANA ROXANA
CP - C
VEREȘ SANDA
CLASA I-a A
ROJA ANDREEA
NICOLETA
CLASA I-a B
TEGLAȘ ANCA IOANA
CLASA I-a C
BRIGLEZAN LOREDANA-DIANA
CLASA II-a A
MUREȘAN CLAUDIA
CLASA II-a B
MUSCA AMALIA-ADRIANA
CLASA II-a C
DOBRINEAN LIGIA
CLASA III-a A
POP ALINA-TEODORA
CLASA III-a B
IȘTOAN GEORGETA-CLAUDIA
CLASA III-a C
LAKATOS ANTON CAROL
CLASA IV-a A
CIURTE AMELIA- RAVECA
CLASA IV-a B
PROFESORI ÎNVĂȚĂMÂNT GIMNAZIAL
Profesoară Limba și literatura română
Profesoară Limba și literatura română
Profesoară Matematică-Informatică
PETRIC PATRICIA
Profesor Matematică
TURC EMANUEL
Profesor Limba Franceză și Engleză
DARÓCZI IOSIF
Profesor Geografie și Limba Franceză
CIURBE MARIANA
Profesoară Limba Engleză
HONTĂU ANAMARIA
Profesoară Limba Engleză
BORZAN MIRCEA
Profesor Educație Muzicală
ACHIM DANIELA
Profesoară Istorie
CHIRTI ADRIAN CĂLIN
Profesor Religie Ortodoxă
MIRȘIDAN-RIZA OANA DENISA
Profesoară Educație Socială
DARÓCZI ADELA-ELENA
Profesoară Educație plastică
DUMA IOANA-BIANCA
Profesoară Fizică
NOJE DANIELA
Profesoară Educație tehnologică
LAKATOȘ ȘOLOMON
Profesor Limba Rromani
POP ALINA MARIA
Profesoară Biologie - Chimie
MIRȘIDAN DAN GHEORGHE
Inspector Școlar de
Educație fizică și sport
OPRIȘ EVA
Profesoară Educație fizică și sport
TURCU ALEXANDRU MIHAI
Profesor Educație fizică și sport
PERSONAL DIDACTIC AUXILIAR
BĂLĂNEAN MARIA
Administrator financiar
FĂRCAȘ SMARANDA OLIVIA
Secretar șef
MOȘ BOGDAN
Informatician
GÎRBOAN MARIANA
Bibliotecară
PERSONAL C.Ș.E.I "SPERANȚA" ZALĂU
SZOLLOS MARTA
Profesor sprijin
PERSONAL C.J.R.A.E
PRODAN IULIA
Logoped
PARNA MIRELA
Mediator școlar
DARÓCZI ANDREI-CLAUDIU
Consilier școlar
PERSONAL NEDIDACTIC
FLOROIAN GABRIELA VIOLETA
Îngrijitor curățenie
TURC ANA
Îngrijitor curățenie
COSTE JUJICA
Îngrijitor curățenie
SZILAGYI CSABA SZABOLCS
Pază și protecție
TEMEȘ RADU VIRGIL
Pază și protecție
NOȚIGAN ADRIAN
Muncitor întreținere
ROMAN VALER DORIN
Șofer
ORGANIGRAMĂ