PROIECTE ȘI ACTIVITĂȚI

♻️Caravana Reciclării Creative a ajuns la final♻️

23.05.2024

♻️️Caravana Reciclării Creative a ajuns la final.♻️

✅️Un proiect național dedicat cadrelor didactice și elevilor acestora. Unitatea noatră a fost implicată cu o echipă formată din 5 cadre didactice: Ciurte Amelia, Dobrinean Ligia, Roja Andreea, Solomonean Crina și Vereș Sanda, astfel școala noastră a devenit un loc de poveste, creativ cu un impact ecologic pozitiv. Proiectul presupune construirea 5 zone de reciclare și recreere: zona „Colectare selectivă”, zona „Grădina minunată”, zona „Păsări fericite”, zona „Lecturi inspirate” și zona „Reciclate și-napoi la lume date”. 

️Începând cu lansarea proiectului, elevii și cadrele didactice s-au implicat în pregătirea și desfășurarea activităților propuse. Elevii au avut ocazia să învețe nu numai despre reciclare și protejarea mediului, cât și despre importanța colaborării, munca în echipă. Acum la finalul proiectului putem spune că spiritul de echipă, implicarea, creativitatea și responsabilitatea au făcut ca acest proiect să fie unul reușit și îndrăgit de elevii și cadrele școlii noastre.

♻️Caravana Reciclării Creative Ediția II♻️

10.05.2024

♻️📢♻️

♻️ Elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” Jibou au organizat vineri, 10 mai 2024, un ECO - Carnaval al costumelor realizate din materiale reciclabile. De la costume de cosmonauți, la roboți din carton și rochii din saci menajeri și pungi, totul a fost realizat cu multă ingeniozitate și creativitate. 

♻️Elevii s-au întrecut în confecționarea de obiecte din materiale ECO: căsuțe și hrănitoare pentru păsărele, căsuțe pentru insecte, roboței, mașinuțe, rachete, păpușele și multe alte obiecte. 

♻️Carnavalul ECO face parte din proiectul Caravana Reciclării Creative Ediția II, proiect dedicat tuturor profesorilor din învăţământul preuniversitar din judeţele Arad, Bihor, Bistrița Năsăud, Cluj, Maramureș, Satu Mare, Sălaj și Timiș. 

♻️Caravana Reciclării Creative ajută profesorii și elevii participanți ca, prin reciclarea creativă a deșeurilor, să crească gradul de conștientizare a efectelor consumerismului asupra mediului înconjurător, în școlile, familiile și comunitățile lor.

PlaYouth , Proiectul Caravana Reciclării Creative.

🏫Atelierul de literație ,,Toți copiii citesc”🏫

29.04.2024

📖Ce este literația și de ce este atât de importantă? 

📚Cât este de complexă și cum îi putem ajuta pe elevii noștri în efortul lor de învățare?

Au aflat răspunsul la aceste întrebări învățătoarele: Briglezan Loredana, Ciurte Amelia, Cojan Elena, Dobrinean Ligia, Iștoan Georgeta, Mureșan Claudia, Roja Andreea și Vereș Sanda care au participat azi la atelierul de literație ,,Toți copiii citesc” desfășurat în cadrul proiectului ,,Școli cu scLipici”, organizat de Fundația Noi Orizonturi în parteneriat cu CCD Sălaj. La acest atelier învățătoarele Roja Andreea și Vereș Sanda au prezentat exemple de bune practici și au coordonat două activități pe grupe alături de Maria Kovacs, Fazakas Maria și Maior Gyongy, reprezentante FNO. 

Programul ,,Toți copiii citesc” se desfășoară în școala noastră din anul 2021. Și anul acesta școlar copiii au benefeciat de suport din partea FNO și sub atenta îndrumare a doamnelor învățătoare Vereș Sanda, Roja Andreea, Teglaș Ioana și Dobrinean Ligia fac pași importanți în învățare, astfel încât, la sfârșitul clasei a patra toți să poată citi și scrie. Cu cât începem mai devreme, cu atât mai puțini copii vor întâmpina dificultăți, iar școala poate și are responsabilitatea de a-i ajuta să dobândească competențele de bază de citit și scris, indiferent de posibilitățile familiei de a-i ajuta.

🏫CERCUL PEDAGOGIC AL ÎNVĂȚĂTORILOR DIN CENTRUL METODIC, JIBOU 1🏫

24.04.2024

Miercuri, 24 aprilie, Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga”, Jibou a fost gazda cercului pedagogic al învățătorilor din Centrul metodic, Jibou 1.

📌Tema propusă a fost: ,,Abordări inovative în procesul instructiv-educativ. Activități de tip outdoor în mediul școlar.”

📌La această activitate s-au prezentat: un referat, exemple de bune practici și ateliere de lucru. În cadrul atelierelor s-au desfășurat activități de tip outdoor având temele:

🎼 ,,Muzică, ritm și mișcare” - Muzica verde;

🦋 ,,Povestea călătoare” - Lectură în aer liber;

🐜 ,,Mușuroiul de furnici” - Organizarea datelor în tabel;

🧳 ,,Vânătoarea de comori” - Activitate în natură;

🌍 ,,O călătorie prin țara mea” - Marile trepte de relief.

📌Frumoasele activități desfășurate în cadrul acestor ateliere au atins treapta cea mai înaltă a creativității și pregătirii profesionale, prilejuind un real schimb de idei și bune practici.

🎹🎻Momentul artistic susținut de orchestra școlii a fost înălțător. 

Aprecieri tuturor!

♻️COLAJE DIN MATERIALE RECICLABILE ♻️

23.04.2024

📌Colajul este un procedeu în arta modernă care constă în compunerea unui tablou prin lipirea unor elemente eterogene, în scopul obținerii unui efect de ansamblu.

Împreună cu elevii clasei a VIII-a B am experimentat această tehnică utilizând materiale reciclabile.

🏫ATELIER DE CREAȚIE LITERARĂ ȘI DE ILUSTRAȚII 🏫

22.04.2024

📚Creativitatea este un proces de învățare aparte, în care copiii au posibilitatea să își descopere pasiunile, să ia decizii și să se exprime liber.

📌În data de 22.04.2024, clasa a II-a A împreună cu învățătoarea lor, Dobrinean Ligia, de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, au fost gazdele a două ateliere: unul de creație literară și unul de ilustrații.

📌Activitățile evenimentului au fost alese astfel încât să pună în valoare potențialul creativ al copiilor. Aceștia au intrat în atmosfera poveștilor, au avut ocazia să-și construiască propria poveste, să ilustreze scene din poveste. Împreună au descoperit lumea fascinantă a poveștilor și a desenelor.

📌Mulțumim invitaților speciali, domnul scriitor Florin Bican pentru inițierea în tainele creației literare, doamnei Andra Calligaro pentru că ne-a ajutat să ne transpunem gândurile sub formă de desen.

📌De asemenea, aducem mulțumiri și doamnelor Maria Kovacs -Manager Programe Educaționale și Sorana Pogăcean-responsabil  pentru  dezvoltarea strategiei de comunicare de la Fundația Noi Orizonturi pentru oportunitatea de a participa la activitățile din cadrul proiectului ,,Toți copiii citesc” și conducerii școlii, domnului Barburaș-Pacurar Cătălin, care sprijină întotdeauna activitățile care se desfășoară în școala noastră.

🌏🌈 22 APRILIE - ZIUA PĂMÂNTULUI 🌈🌏

22.04.2024

Este o modalitate de a atrage atenția asupra riscurilor la care este supusă planeta. Elevii claselor a VIII-a A și a VIII-a B au organizat o expoziție pentru a promova conservarea mediului. ,,Nu moștenim Pământul de la strămoși, îl împrumutăm de la copiii noștri!"

🌳PĂDUREA ERASMUS🌳

18.04.2024

🌳🌱🌳 În cadrul Cercului pedagogic al directorilor și al coordonatorilor de proiecte educaționale, azi, 17 aprilie, la Almașu - a avut loc o acțiune de plantare “PĂDUREA ERASMUS”, în parteneriat cu Instituția Prefectului, CCD și cu sprijinul Direcției Silvice. Și școala noastră a răspuns prezent inițiativei și am pus ,,hârlețul" la constituirea acestei păduri.

🏫ZIUA PORȚILOR DESCHISE🏫

03.04.2024

✨🎉🌈Ne pregătim pentru un nou început ... 🌈🎉✨

🌈Emoție, ospitalitate, bucurie, prietenie, curiozitate ... iată atributele acestei zile reușite!

🌈Echipa Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga” Jibou, s-a pregătit să îi primească cu bucurie pe viitorii școlari ai claselor pregătitoare.

🌈Însoțiți de doamnele educatoare de la grădinițele din oraș, micii învățăcei au fost întâmpinați de domnul director, profesor Barburaș-Pacurar Cătălin, de domnul director adjunct, profesor drd. Mirșidan Dan, dar și de doamnele învățătoare care vor prelua din toamnă clasele pregătitoare: Păcurar Diana, Pop Alexandra și Șolomonean Crina.

🌈Preșcolarii au participat la activități inedite alături de colegii lor mai mari, au vizitat spațiile de învățare care îi așteaptă din toamnă, au petrecut momente pline de haz alături de UNICORN și LOL.

🌈ZIUA PORȚILOR DESCHISE a reprezentat primul pas pentru cunoașterea și acomodarea copiilor la școală.

🌈📚🏫Alătură-te nouă pentru a descoperi atmosfera caldă și stimulativă a școlii noastre, unde fiecare elev este încurajat să exploreze, să învețe și să se dezvolte! 🌈📚🏫

🏫TE AȘTEPTĂM SĂ PĂȘIM ÎMPREUNĂ ÎN UNIVERSUL CUNOAȘTERII !🏫

📖Povestiri ilustrate de cititori📖

03.04.2024

📖Povestiri ilustrate de cititori:📖

"Cireșul", "Piticul cu fes albastru" de Călin Gruia. 

Desene de Chira Natalia Tabita, Horvath David și Laczi Daiana Maria, clasa a V-a C. 

Bibliotecar Gîrboan Maria

Centrul de Documentare şi Informare (C.D.I.) 

✨️Atelier de creație✨️

01.04.2024

Atelier de creație 

Nichita Stănescu - Poezii pentru copii. 

Poemele "Uzina lui tata ", "Primăvara", "Cântec", "Curcanul și fluturița", ilustrate de copii.

Elevii clasei a V-a A, bibliotecar Gîrboan Maria


Bibliotecar Gîrboan Maria

Centrul de Documentare şi Informare (C.D.I.) 

✨️CARIERE MESERIAȘE✨️

📣📌Astăzi, 26 martie 2024,  un număr de 24 de elevi ai Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga” din Jibou, însoțiti de profesorul consilier școlar Andrei-Claudiu Daroczi, alături de 2 părinți, în intervalul orar 09-13, am reușit să vedem ce înseamnă o ,,Școală Meseriașă".

Prin elevii și cadrele didactice din Colegiul Tehnic ,,Alesandru Papiu Ilarian" din Zalău,  am avut ocazia să vizităm:

- 1. Atelierul cu strung - CNC – Tenaris

- 2. Laboratorul multimedia – Tenaris

- 3. Laboratorul pneumatică și hidraulică

- 4. Laboratorul automatizări

- 5. Laboratorul electric 

Iar în Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul", am participat la:

- 1. Laboratorul pneumatică

- 2. Laboratorul Electromecanică

- 3. Atelierul de sudură

- 4. Atelierul de mecanică. 

Mulțumim foarte mult Tenaris Silcotub pentru toată implicarea în cadrul Proiectului CARIERE MESERIAȘE.

www.carieremeseriase.ro

 Proiectul național Caravana Reciclării Creative ediția a II-a

11.02.2024

Prima oprire din proiectul național Caravana Reciclării Creative ediția a II-a a avut loc  în județul 📍Sălaj.

Alături de colegele mele am descoperit etapele proiectului și cele 5 zone de reciclare creativă și recreere care vor fi implementate în  unitatea noastră.

♻Caravana Reciclării Creative este susținută și finanțată de partenerul OSCAR Downstream.

Împreună educăm generații și reciclăm creativ.


📌📚Ziua Internațională a Cititului Împreună - 07.02.2024 

📌📚7 Februarie 2024-Ziua Internațională a Cititului Împreună a fost sărbătorită de elevii Școlii Gimnaziale „Lucian Blaga", alături de preșcolarii din grupele mari de la Grădinița cu P.P. „Prichindel". 

    Pe această cale dorim să le mulțumim doamnelor educatoare și doamnei director Țura Ioana pentru prezență și implicare. 

     Un eveniment inedit, plin de momente interesante și distractive, coordonat de învățătoarele claselor a IV-a: Păcurar Diana, Pop Alexandra, Șolomonean Crina, care alături de elevii lor au citit pe roluri cartea de benzi desenate „Vacanța lui Nor” de Ileana și Maria Surducan, au recitat poezii și și-au prezentat una dintre cărțile lor preferate. 

     Mulțumim pentru prezență și implicare domnului director Barburaș-Pacurar Cătălin, domnului director adj. Mirșidan Dan, domnului viceprimar Vlad Pașcalău, doamnei scriitoare Gyorfi Deak -Simone, domnului bibliotecar Gyorfi Deak și doamnei bibliotecar Longodor Iulia, domnului director Mihai Petriș pentru găzduire și nu în ultimul rând colegelor noastre învățătoare pentru participare.

Unirea Principatelor Române - 24.01.2024 

24 ianuarie, formarea României moderne-ieșirea cu torțe la Jibou

Sărbătorirea făuririi României Moderne a fost implementată la Jibou de către tânărul director al liceului din localitate, profesorul Pitică Petria în anul 1958, cu suportul profesorului de istorie, Ion Ivănescu și al elevilor entuziaști. De atunci, an de an are loc această sărbătoare (mai puțin în anii pandemiei).

Elevii cu torțele aprinse se întâlnesc în centrul localității acompaniați de frumoase cântece patriotice. Urmează discursurile edililor, pline de patriotism și încărcate de recunoștință față de personalitățile patriotice care s-au luptat pentru propășirea neamului românesc.

Se încinge apoi un impozant foc de tabără în jurul căruia se dansează și se cântă frumoasa Horă a Unirii, scrisă de mărețul bard din Mircești.

Astfel, 24 ianuarie, rămâne pentru noi o zi sfântă, de aleasă prețuire și bogate aduceri aminte.

La mulți ani, români!

La mulți ani, România!

Unirea Principatelor Române


📜 ,,Cât va avea țara aceasta o istorie, cea mai frumoasă pagină va fi aceea a lui Alexandru Ioan I.” Mihail Kogălniceanul

📍 Elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga”-Jibou coordonați de prof. Achim Daniela, au evocat semnificația momentului istoric din 1859 și personalitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza, conștientizând importanța Unirii Principatelor Române, ca fiind primul pas către constituirea statului național român unitar.




Activități informativ-preventive

📌Azi, 23.01.2024, Subinspectorul de poliție Păcurar Roxana-Camelia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj - Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, in colaborare cu C.J.R.A.E. Sălaj,

alături de profesorul consilier școlar, Daroczi Andrei Claudiu au desfășurat mai multe activități informativ-preventive, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga" din Jibou:

- în cadrul proiectului ,,Reducerea vulnerabilității la traficul de persoane în scopul exploatării prin muncă a cetățenilor români aflați în țară și în afara granițelor României".

- Programul de prevenire a victimizării minorilor.

La aceste activități au participat 67 de elevi din clasele a VIII a.

📌S-a mai desfășurat o activitate punctuală, informativ preventivă în cadrul proiectului ,,Școala siguranței TEDI", prin care s-au prezentat aspecte legate de siguranța rutieră.

La această activitate au participat 16 elevi din clasa I, profesor învățământ primar Musca Adriana-Amalia.

Domnul director, Barburas-Pacurar Cătălin, mulțumește elevilor si cadrelor didactice pentru participarea la aceste activități.




📚Ziua Culturii Naționale – luni, 15 ianuarie 2024.

𝘊𝘪𝘵𝘦𝘴̗𝘵𝘦! 𝘊𝘪𝘵𝘪𝘯𝘥 𝘮𝘦𝘳𝘦𝘶, 𝘤𝘳𝘦𝘪𝘦𝘳𝘶𝘭 𝘵𝘢̆𝘶 𝘷𝘢 𝘥𝘦𝘷𝘦𝘯𝘪 𝘶𝘯 𝘭𝘢𝘣𝘰𝘳𝘢𝘵𝘰𝘳 𝘥𝘦 𝘪𝘥𝘦𝘪 𝘴̗𝘪 𝘪𝘮𝘢𝘨𝘪𝘯𝘪, 𝘥𝘪𝘯 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘷𝘦𝘪 𝘪̂𝘯𝘵𝘰𝘤𝘮𝘪 𝘪̂𝘯𝘵̗𝘦𝘭𝘦𝘴𝘶𝘭 𝘴̗𝘪 𝘧𝘪𝘭𝘰𝘴𝘰𝘧𝘪𝘢 𝘷𝘪𝘦𝘵̗𝘪𝘪.– 𝘔𝘪𝘩𝘢𝘪 𝘌𝘮𝘪𝘯𝘦𝘴𝘤𝘶.

📌𝑍𝑖𝑢𝑎 𝐶𝑢𝑙𝑡𝑢𝑟𝑖𝑖 𝑁𝑎𝑡̗𝑖𝑜𝑛𝑎𝑙𝑒 este o sărbătoare națională, care are loc anual în România pe 15 ianuarie cu scopul de a promova cultura, arta și efortul academic.

Începând din anul 2011, românii sărbătoresc pe 15 ianuarie Ziua Culturii Naționale. Această dată nu a fost aleasă întâmplător, ci este ziua în care s-a născut poetul național Mihai Eminescu. În fiecare an, acest eveniment se desfășoară ca un omagiu adus personalităților emblematice ale României, precum și valorilor culturale, printr-un proiect de lege inițiat de Camera Deputaților (Legea 238, 7 decembrie 2010).

📌Mihai Eminescu s-a născut la 15 ianuarie 1850, la Botoşani. „Poetul nepereche” a fost şi prozator, dramaturg şi jurnalist. Critica literară postumă l-a catalogat drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Având o bună educaţie filosofică, opera sa poetică a fost influenţată de marile sisteme filosofice ale epocii sale, de filosofia antică – de la Heraclit la Platon, dar şi de marile sisteme de gândire ale romantismului – de teoriile lui Arthur Schopenhauer, Immanuel Kant, precum şi de cele ale lui Georg Wilhelm Friedrich Hegel.

Membru activ al societăţii “Junimea”, Eminescu a fost şi unul dintre redactorii renumiţi ai ziarului „Timpul”.

A publicat primul său poem la vârsta de 16 ani, iar trei ani mai târziu a plecat să studieze la Viena.

Cu toate că a trăit numai 39 de ani, în acest răstimp a lăsat posterităţii o creaţie literară foarte amplă – poezii, proză, dramaturgie -, dar şi publicistică.

Manuscrisele lui Mihai Eminescu, adunate în 46 de volume (care însumează aproximativ 14.000 de file), au fost dăruite Academiei Române de Titu Maiorescu, în 25 ianuarie 1902.

Eminescu a murit în 15 iunie 1889, la Bucureşti. A fost ales, post-mortem (28 octombrie 1948), membru al Academiei Române.




Proiectul Etwinning Three Stories 

📍 Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga” Jibou, împreună cu Școala Primară Aukštadvaris, Trakai, Lituania și Școala Primară Kamber Gülüzar, Turcia, au fost parteneri în cadrul proiectului etwinning Three Stories care a început în luna septembrie 2023 și se va finaliza în februarie 2024.

📍Activitățile desfășurate în cadrul proiectului au fost: Ziua Europeană a Limbilor, crearea unor povești în aplicația Story Jumper și, cu ocazia sărbătorilor de iarnă, elevii au realizat felicitări virtuale în CANVA pe care le-au trimis prietenilor din Lituania și Turcia.




,,Atelierul faptelor bune - Târg caritabil de Crăciun"

În data de 12.12.2023 s-a desfășurat proiectul educațional județean ,,Atelierul faptelor bune - Târg caritabil de Crăciun" înscris în Calendarul Activităților Educative Județene (CAEJ), 2023-2024, organizat de Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga" Jibou împreună cu partenerii:

Liceul Tehnologic ,,Octavian Goga" Jibou

Liceul Teoretic ,,Ion Agârbiceanu" Jibou

Grădinița cu Program Prelungit ,,Prichindel" Jibou

Colegiul Național ,,Silvania" Zalău

Liceul Pedagogic ,,Gheorghe Șincai" Zalău

Școala Gimnazială ,,Corneliu Coposu" Zalău

Colegiul Tehnnic ,,Alesandru Papiu Ilarian" Zalău

Liceul cu Program Sportiv ,,Avram Iancu" Zalău

Școala Gimnazială ,,Mihai Eminescu" Zalău

Școala Gimnazială ,,Marcus Aurelius" Creaca

Școala Gimnazială Nr. 1 Românași

Școala Gimnazială ,,Vasile Lucăcel" Someș Odorhei

Liceul Tehnologic ,,Mihai Viteazul" Zalău

Școala Gimnazială ,,Porolissum" Zalău

Școala Gimnazială ,,Iuliu Maniu" Zalău

Liceul Tehnologic ,,Voievod Gelu" Zalău

Liceul de Artă ,,Ioan Sima" Zalău

Liceul Tehnologic Nr.1 Surduc

Liceul Tehnologic ,,Ioachim Pop" Ileanda

Grădinița cu Program Normal Dolheni

Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu" Hida

Casa de Cultură a Orașului Jibou

Primăria Orașului Jibou

Asociația ,,Suntem părinți, nouă ne pasă"

Scopul principal al evenimentului a fost strângerea de fonduri pentru un caz umanitar.

Mulțumim coordonatorilor de proiect,  cadrelor didactice, elevilor, părinților, comunității locale și tuturor celor implicați!

Ați dat dovadă de empatie și compasiune față de aproapele nostru.



Activități informativ-preventive

Subinspectorul de poliție Păcurar Roxana-Camelia, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj - Biroul de Analiză și Prevenire a Criminalității, in colaborare cu C.J.R.A.E. Sălaj, alături de profesorul consilier școlar, Daroczi Andrei Claudiu au desfășurat mai multe activități informativ-preventive, în cadrul Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga" din Jibou:

- în cadrul proiectului ,,Școală anti-bullying"

- în cadrul proiectului national de prevenire a Criminalității informatice ,,Siguranta online"

- în proiectul ,,PLECATUL DE ACASĂ NU ESTE O SOLUTIE"

- în cadrul Campaniei de prevenire a victimizării ,,Sărbători în siguranță".

La aceste activități au participat cinci clase gimnaziale totalizând un număr de 134 de elevii.

Cadrele didactice au desfășurat o activitate punctuală informativă, cu privire la modificările legislative aduse Codului Penal și Codului de procedură penală prin Legea Anastasia. Au participat 20 de cadre didactice.

Domnul director, Barburas-Pacurar Cătălin, aduce mulțumiri tuturor elevilor si cadrelor didactice pentru participarea la aceste activități.

05.12.2023

Ziua de 1 DECEMBRIE 2023 , sărbătorită la Școala Gimnazială ,, Lucian Blaga “ - Jibou 

De Ziua Națională, elevii școlii au fost antrenați într-o activitate deosebită, inedită, ca în fiecare an. 

Îmbrăcați în straie de sărbătoare, cadrele didactice și elevii s-au prins în horă, în ritmul cântecelor patriotice, sub egida tricolorului, într-un decor deosebit, specific momentului, imortalizat prin fotografii și filmare cu drona.

Conducerea Școlii Gimnaziale ,, Lucian Blaga “ - Jibou, urează tuturor: ,, La mulți ani!“ și ,, Purtați România în suflet, oriunde v-ați afla !“



 ,, Săptămâna legumelor și a fructelor donate” la Școala Gimnazială ,, Lucian Blaga ”   - Jibou

Bunătatea și dorința de a dărui fac parte din umanul nostru!

În cadrul acestei campanii au fost colectate legume și fructe de către voluntarii SNAC și donate în scop caritabil. Mulțumim tuturor celor implicați , elevi, părinți, cadre didactice.

Mulțumim tuturor celor implicați , elevi, părinți, cadre didactice, CJRAE Sălaj .

27.11.2023



Săptămâna Educației Globale 2023

#Global Education Week 2023 la Școala Gimnazială "Lucian Blaga"


Tema activității ,,Pacea într-o lume a conflictelor”.

În cadrul săptămânii Educației Globale, Elevii clasei a VIII-a A ,au discutat despre importanța evitării conflictelor și cât de importantă este PACEA pentru suflet, trup și minte.


Coordonator, prof.Pop Alina Maria.

Ziua Meseriilor

Cu ocazia evenimentului ZIUA MESERIILOR, desfășurat în 10 noiembrie 2023 la Tenaris University (Zalău), un grup de elevi din clasele a VIII-a de la Şcoala Gimnazială ,,Lucian Blaga" Jibou, interesati de o carieră în domeniul tehnic, însoţiţi de profesorul consilier şcolar Andrei Daroczi dar și de părinții acestora, au avut parte de o experienţă foarte importantă în cadrul Proiectului Cariere Meseriaşe. 

Programul evenimentului a inclus:

“Biblioteca vie” - dialoguri în care 6-8 elevi şi părinți au putut adresa întrebări unui specialist cu experienţă în domeniul tehnic despre meseria acestuia (1 oră).

“Cum să iei decizii când nu cunoşti viitorul?” - discuții în grup de 25 elevi/25 părinți, facilitate de psihologi experimentați (1 oră).

“Meserii de care lumea are nevoie” - întâlniri cu experți în tehnologie și inginerie. Invitatul special a fost Cornel Amariei - inventator, anteprenor, inginer, muzician, premiat internaţional (1 oră)

”Vezi cu ochii tăi” ce e dincolo de porțile fabricii - tur ghidat în laboratoare, prezentare simulatoare și roboți din Tenaris University (30 min).

Mulţumim, echipei Tenaris pentru întreaga experienţă!

10.11.2023

Festivalul Toamnei

𝑭𝒆𝒔𝒕𝒊𝒗𝒂𝒍𝒖𝒍 𝑻𝒐𝒂𝒎𝒏𝒆𝒊 𝒍𝒂 Ș𝒄𝒐𝒂𝒍𝒂 𝑮𝒊𝒎𝒏𝒂𝒛𝒊𝒂𝒍𝒂̆ “𝑳𝒖𝒄𝒊𝒂𝒏 𝑩𝒍𝒂𝒈𝒂”

Vineri 20.10.2023 am sărbătorit la nivelul unității “Festivalul Toamnei”, spre deliciul elevilor și al cadrelor didactice.

În acordurile muzicii populare s-au încins hore și cântece, apoi fiecare clasă și-a aranjat și prezentat standul cu bunătățile oferite de natură, dar și cu cele realizate de harnice mâini. Ochiul s-a bucurat de cele mai strălucitoare culori ale merelor și perelor șugulețe, ale prunelor târzii și ai strugurilor pârguiți.

Panerele au fost doldora de legume și cereale, semn al belșugului și bunăstării. “ Ne-au ajutat părinții și bunicii la cules și ne-am bucurat de roadele bogate” au declarat , entuziasmați copiii.

După jurizare și premiere, a urmat ospățul cu zacuști, dulcețuri, brânzoici, plăcinte, prăjituri delicioase și must.

A fost încă o zi specială și inubliabilă.

Vă dorim tuturor 𝑂 𝑡𝑜𝑎𝑚𝑛𝑎̆ 𝑖̂𝑚𝑏𝑒𝑙𝑠̗𝑢𝑔𝑎𝑡𝑎̆ 𝑠̗𝑖 𝑡𝑜𝑡 𝑏𝑖𝑛𝑒𝑙𝑒! 


20.10.2023

Ziua Europeană de Luptă Împotriva Traficului de Persoane

📍 Cu ocazia acestei zile, am realizat o activitate de prevenire prin care am informat cadrele didactice ale unităţii asupra faptului că traficul de persoane este sclavia modernă, în care unii oameni profită de pe urma controlului şi a exploatării altora. Activităţile au făcut parte din cadrul 𝒑𝒓𝒐𝒊𝒆𝒄𝒕𝒖𝒍𝒖𝒊 inițiat de către 𝐂𝐉𝐑𝐀𝐄 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣 𝐬̦𝐢 𝐈𝐒𝐉 𝐒𝐚̆𝐥𝐚𝐣, "𝐍𝐮 𝐬𝐮𝐧𝐭 𝐝𝐞 𝐯𝐚̂𝐧𝐳𝐚𝐫𝐞!"

📍 Activitatea a fost coordonată de către profesorul consilierul şcolar Andrei Daroczi cu susţinerea conducerii şcolii, director prof. Bărburaş- Păcurar Cătălin şi a directorului adjunct prof. Mirşidan Dan.

📃În cadrul proiectului, "Nu sunt de vânzare", profesorul consilier școlar, Andrei Daroczi, a realizat activități de informare și prevenție pe traficul de persoane şi la trei clase.

📣 Îi felicităm pe elevii şi cadrele didactice care au luat parte la acest proiect!


18.10.2023

Seară de film la Școala-Gimnazială "Lucian Blaga" 

Miercuri 04.10.2023 i-a adus în centrul atenției pe elevii unității noastre care au avut o idee originală ce s-a potrivit perfect cu celebrarea zilei de 5 octombrie:

În special elevii claselor a 8-a cu sprijinul și participarea tuturor celorlalți elevi și sub continua coordonare a implicaților și devotaților noștri diriginți și învățători au transformat curtea școlii într-un adevărat cinematograf!

Pentru ca seara să fie completă, au făcut și popcorn, au adus și suc pentru toți invitații, acești din urmă având posibilitatea ca, plătindu-și consumația să doneze de fapt o sumă simbolică asociației "Suntem părinți, nouă ne pasă"!

Am avut și un invitat special: nelipsitul prieten al copiilor, domnul viceprimar Vlad Pașcalău care și azi, ca de fiecare dată a salutat frumoasa acțiune și mai ales originalitatea ideii frumoșilor noștri elevi!

Azi, la ceas de sărbătoare, conducerea Școlii Gimnaziale "Lucian Blaga" urează întregului colectiv de cadre didactice din unitate ,tuturor dascălilor din oraș, din județ și din toată țara, foștilor noștri colegi care au atins frumoasa vârstă a pensionării, un sincer și călduros "La mulți ani"!

Sănătatea, răbdarea și înțelepciunea să vă călăuzească mereu!


04.10.2023

Ziua Educației la Școala-Gimnazială "Lucian Blaga" 

Educația înseamnă evoluție, formare de principii sănătoase și valori. Educația înseamnă Progres. 

Suntem dornici să promovăm valorile părinților și străbunilor noștri, să fim responsabili. Școala promovează învățătura validată de generați în armonie cu noutățile ultimelor descoperiri.

Numai prin educație putem fi destoinici!

Un gând bun oamenilor de cultură, cadrelor didactice și educatorilor!

La mulți ani !


04.10.2023

Let's Do It, Romania!  

Elevii Școlii Gimnaziale ,,Lucian Blaga ",Jibou, se implică mereu cu seriozitate în tot ceea ce întreprind.

Atât cei mici, cât și cei mai mari, au dat dovadă că mediul curat este o prioritate pentru orice cetățean.

Sperăm în mai multă conștiinciozitate din partea cetățenilor!

Să ne păstrăm orașul curat!




15.09.2023


Educație interactivă

În cadrul proiectului „Educație interactivă în domeniul științelor naturii” desfășurat la  Centrul de Cercetări biologice-Grădina Botanică „Vasile Fati” Jibou elevii claselor a VII-a A, B și a VI-a A, au participat la activități:

-studiul florii și al formulei florale;

-studiul la microscop a polenului;

-determinarea PH-ului apei;

-noțiuni de peisagistică și amenajare peisajeră.

Educație pentru sănătate

Clasele a V-a B și a VIII-a A

14 aprilie 2022

Prof. dirig. Achim Daniela clasa a V -a B

Prof. Noje Daniela 


Elevii claselor a V-a B și a VIII-a A, prof. Achim Daniela și prof. Noje Daniela s-au alăturat  programului național ,,CURĂȚĂM ROMÂNIA ''. 

Prin activitatea de ecologizare desfășurată am devenit conștienți de impactul acțiunii umane asupra mediului în care trăim și ne dorim să fim cetățeni activi ,,ne pasă de mediul în care trăim''!


Cerc pedagogic muzică

Azi, 16.05.2022 la Școală Gimnazială LUCIAN BLAGA-Jibou a avut loc Cercul Pedagogic la MUZICĂ cu tema FOLOSIREA INSTRUMENTELOR MUZICALE LA ORA DE EDUCAȚIEI MUZICALĂ,  unde au participat 45 de profesori de muzică și corul școlii împreună cu orchestra Emanuel care au susținut un concert de muzică fiind implicați 65 elevi!  

     Momentul a fost susținut în cortul de evenimente, un lucru inedit și apreciat de participanți! 

   În deschidere ,domnul primar  Dan Ghiurco  a luat cuvântul și mai apoi domnul director adjunct DAN MIRȘI DAN, care au salutat și deschis programul artistic! 

    Dupa concert elevii au jucat diverse jocuri sportive îmbinand muzica prin joc, iar unii au cantat la instrumente,  susținând atmosfera!          Mulțumim tuturor celor care v-ati implicat și susținut realizarea acestui program!

Curățăm România

Clasele a V-a B și a VIII-a A

14 aprilie 2022

Prof. dirig. Achim Daniela clasa a V -a B

Prof. Noje Daniela 


Elevii claselor a V-a B și a VIII-a A, prof. Achim Daniela și prof. Noje Daniela s-au alăturat  programului național ,,CURĂȚĂM ROMÂNIA ''. 

Prin activitatea de ecologizare desfășurată am devenit conștienți de impactul acțiunii umane asupra mediului în care trăim și ne dorim să fim cetățeni activi ,,ne pasă de mediul în care trăim''!


Ziua Internațională a Sindromului Down

Clasa  I  A

21 martie 2022

prof. pentru învățământ primar Lakatos Anton


Elevii clasei I A, învățător ANTON LAKATOS , de la Școala Gimnazială ,,Lucian Blaga " Jibou/Sălaj s-au alăturat proiectului 𝙄𝙈𝙋𝙇𝙄𝘾𝘼𝙍𝙀-𝙄𝙉𝙁𝙊𝙍𝙈𝘼𝙍𝙀-𝙄𝙉𝙏𝙀𝙂𝙍𝘼𝙍𝙀, inițiat de CSEI Speranța Zalău. Activitățile de la clasă ne-au făcut să înțelegem și să știm mai multe despre Sindromul Down.

Copiii cu sindromul Down nu sunt diferiți, EI SUNT SPECIALI!!

Iubire și recunoștință pentru Mama

Clasa a V a B

8 martie 2022

prof. Achim Daniela

,,Iubire și recunoștință pentru Mama” în semn de apreciere  elevii clasei a V-a B au oferit diplome celei mai importante ființe ,,mama”.

1 Martie 2022

Clasa  I  A

1 martie 2022

prof. pentru învățământ primar Lakatos Anton

1 MARTIE 2022 ! Mărțișoare, mărțișoare cu drag dăruim !!O primăvară frumoasă cu pace și sănătate alături de cei dragi , să ne putem bucura de toate momentele frumoase pe care ni le oferă viața ! 

Solidari nu solitari

Clasa a VI a A

martie 2022

prof. Pop Alina

,,Solidari nu solitari” în acest spirit, clasa a VI a A a adunat și donat în scopul ajutorării celor refugiați din calea războiului din Ucraina zeci de kilograme de produse de igienă.

Ziua Națională a Lecturii

Clasa a III a C

15.02.2022

prof. pentru învățământ primar Groza Mariana

Ziua Națională a Lecturii, am citit o poveste, am descoperit ingredientele unei  prietenii adevărate, am făcut câteva exerciții la matematică și am savurat delicioasele brioșe.

Ziua Națională a Lecturii

Clasa  a III-a A  A

15 februarie 2022

prof. pentru învățământ primar Vereș Sanda


Ziua Națională a Lecturii 15 februarie 2022, parteneriatul ,,Nicio zi fără poveste” Proiect de parteneriat cu  Grădinița ,,Prichindel” 

ZICI

Clasa  a III-a A  A

2 februarie 2022

prof. pentru învățământ primar Vereș Sanda


ZICI Ziua Internațională a Cititului Împreună 

Noi învățăm sistemul solar!🌞🪐☄

Clasa a IV a A

4-10 oct. 2021

prof. pentru învățământ primar Briglezan Loredana

Noi învățăm sistemul solar!🌞🪐☄🪐🪐 Alături de planetele jucăușe, elevii au explorat spațiul, au aflat secretele fiecărei planete, iar mai apoi și-au dorit să își construiască propriul sistem solar.

Pădurea fericită

Clasa a IV a B

martie 2022

prof. pentru învățământ primar Silvestru Melania Raluca

Scenetă ,, Pădurea fericită".

Am plecat să colindăm

Clasa a V-a B

decembrie 2021

prof. Andrecuț Dinu

,, Am plecat să colindăm”, vestind Nașterea Domnului la Protopopiatul Jibou

Colțul Păcii

Clasa a VII-a C

decembrie 2021

prof. Ciurbe Mariana

,,Colțul Păcii” promovarea egalității de șanse  și incluziune socială.